Results

-

#1. According to Exodus 24:13, who was Moses’ servant?

Answer: Joshua “So Moses arose with Joshua his servant, and Moses went up to the mountain of God” (Exodus 24:13).

#2. Who was Ruth’s sister-in-law?

Answer: Orpah

“They took for themselves Moabite women as wives; the name of the one was Orpah and the name of the other Ruth. And they lived there about ten years” (Ruth 1:4).

“And they lifted up their voices and wept again; and Orpah kissed her mother-in-law, but Ruth clung to her. Then she said, ‘Behold, your sister-in-law has gone back to her people and her gods; return after your sister-in-law'” (Ruth 1:14-15).

#3. On what day did God create fish?

Answer: fifth day

“Then God said, ‘Let the waters teem with swarms of living creatures, and let birds fly above the earth in the open expanse of the heavens.’ God created the great sea monsters and every living creature that moves, with which the waters swarmed after their kind, and every winged bird after its kind; and God saw that it was good. God blessed them, saying, ‘Be fruitful and multiply, and fill the waters in the seas, and let birds multiply on the earth.’ There was evening and there was morning, a fifth day” (Genesis 1:20-23).

#4. What was the bronze serpent called?

Answer: Nehushtan

“He removed the high places and broke down the sacred pillars and cut down the Asherah. He also broke in pieces the bronze serpent that Moses had made, for until those days the sons of Israel burned incense to it; and it was called Nehushtan” (2 Kings 18:4).

#5. On what day did God create the birds?

Answer: fifth day

“Then God said, ‘Let the waters teem with swarms of living creatures, and let birds fly above the earth in the open expanse of the heavens.’ God created the great sea monsters and every living creature that moves, with which the waters swarmed after their kind, and every winged bird after its kind; and God saw that it was good. God blessed them, saying, ‘Be fruitful and multiply, and fill the waters in the seas, and let birds multiply on the earth.’ There was evening and there was morning, a fifth day” (Genesis 1:20-23).

#6. Who was born first? Cain or Abel?

Answer: Cain

“Now the man had relations with his wife Eve, and she conceived and gave birth to Cain, and she said, ‘I have gotten a manchild with the help of the LORD.’ Again, she gave birth to his brother Abel. And Abel was a keeper of flocks, but Cain was a tiller of the ground” (Genesis 4:1-2).

#7. Who is known for his rash vow?

Answer: Jephthah

“Jephthah made a vow to the LORD and said, ‘If You will indeed give the sons of Ammon into my hand, then it shall be that whatever comes out of the doors of my house to meet me when I return in peace from the sons of Ammon, it shall be the LORD’S, and I will offer it up as a burnt offering'” (Judges 11:30-31).

#8. What name was given to Daniel?

Answer: Belteshazzar

“Then the commander of the officials assigned new names to them; and to Daniel he assigned the name Belteshazzar, to Hananiah Shadrach, to Mishael Meshach and to Azariah Abed-nego” (Daniel 1:7).

#9. To where was the ship heading that Jonah had boarded?

Answer: Tarshish

“But Jonah rose up to flee to Tarshish from the presence of the LORD. So he went down to Joppa, found a ship which was going to Tarshish, paid the fare and went down into it to go with them to Tarshish from the presence of the LORD” (Jonah 1:3).

#10. Who is spoken of as being “mighty in the Scriptures”?

Answer: Apollos

“Now a Jew named Apollos, an Alexandrian by birth, an eloquent man, came to Ephesus; and he was mighty in the Scriptures”
(Acts 18:24).

#11. Whom does the Bible speak of as “abounding with deeds of kindness and charity”?

Answer: Tabitha

“Now in Joppa there was a disciple named Tabitha (which translated in Greek is called Dorcas); this woman was abounding with deeds of kindness and charity which she continually did” (Acts 9:36).

#12. Who was a seller of purple fabrics?

Answer: Lydia

“A woman named Lydia, from the city of Thyatira, a seller of purple fabrics, a worshiper of God, was listening; and the Lord opened her heart to respond to the things spoken by Paul” (Acts 16:14).

#13. In what city did Eutychus fall from a window?

Answers: Troas

“We sailed from Philippi after the days of Unleavened Bread, and came to them at Troas within five days; and there we stayed seven days” (Acts 20:6).

“And there was a young man named Eutychus sitting on the window sill, sinking into a deep sleep; and as Paul kept on talking, he was overcome by sleep and fell down from the third floor and was picked up dead” (Acts 20:9).

#14. Prior to Italy, where had Paul been imprisoned for a little more than 2 years?

Answer: Caesarea

“And he called to him two of the centurions and said, ‘Get two hundred soldiers ready by the third hour of the night to proceed to Caesarea, with seventy horsemen and two hundred spearmen.’ They were also to provide mounts to put Paul on and bring him safely to Felix the governor” (Acts 23:23-24).

“But after two years had passed, Felix was succeeded by Porcius Festus, and wishing to do the Jews a favor, Felix left Paul imprisoned”(Acts 24:27).

 

#15. What was Barnabas’ real name?

Answer: Joseph

“Now Joseph, a Levite of Cyprian birth, who was also called Barnabas by the apostles (which translated means Son of Encouragement)…” (Acts 4:36).

 

 (All Scripture throughout the quiz is from the New American Standard Bible.)

finish